"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2012. december 02. | |
![]()
A májról eltávolítjuk a külső hártyát és a vastagabb ereket, majd ujjnyi szeletekre vágjuk és a zúzott fokhagymával ízesített hideg tejbe áztatjuk az egészet kb. 6-8 órára. A pácolt májszeleteket ezután jól lecsöpögtetjük és borsos lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított vajban mindkét oldalukat megpirítjuk.
Ezután a serpenyőbe beleöntjük a bort és feloldjuk vele a visszamaradt pörzsanyagokat, majd az így kapott esszenciát besűrítjük a húslevesben feloldott keményítővel. A mártást végül kevés barnacukorral, sóval és fehérborssal ízesítjük. Köretként párolt kelkáposztát és metélőhagymás burgonyapürét adunk hozzá. ![]() A Szent Benedek Pincészet 2009-es Tokaji Furmintját ajánlom hozzá, a Szent Tamás-dűlőből. A Tokaj-hegyalja legfelkapottabb, legendás területén, a mádi Szent Tamás dűlőben terméskorlátozással termelt furmint szőlőből készült száraz bor a belsőségekből, libamájból, szárnyasokból és borjúból készült ételek mellett tud leginkább kibontakozni.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 57514 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. január 13. ) |
< Előző | Következő > |
---|