"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Narancsos-mézes vaddisznószűz |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2012. november 30. | |
![]()
A narancsokat jó alaposan megmossuk, majd a héjuk külső illatos részét durva sajtreszelőn lereszeljük és porcukorral meghintve, zsírpapírra kiterítve, meleg száraz helyen megszárítjuk kb. 10-12 óra alatt. A visszamaradt narancshús levét kifacsarjuk és a hártyáktól megtisztított vaddisznóbélszínre öntjük egy tűzálló tálban, vagy tepsiben. A húst 1-2 alkalommal megforgatva, egy teljes éjszakán át hagyjuk pácolódni a gyümölcslében, majd szórjuk meg minden oldalról frissen tört feketeborssal, sóval és kenjük be a gyömbérrel ízesített mézzel. A hagymát és a rozmaringágról lehúzott leveleket igen apróra felvágjuk és a hús köré szórjuk az 1-1 dl borral és vízzel felhígított, visszamaradt páclébe. A vajat a húsra morzsoljuk, majd lefedve, előmelegített sütőben, 120 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük, mialatt egyszer megfordítjuk. Miután kivettük a sütőből, 5-10 percig pihentessük, vágjunk belőle szeleteket, majd díszítsük a kandírozott narancshéjjal és adjuk asztalra tetszőleges körettel.
A Szent Benedek Pincészet Fruska nevű 2008-as évjáratú tokaji házasítását ajánlom hozzá, melynek még mindig üde, citrusos illata és kellemes savai, jól élvezhető mineralitással párosulnak.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 52376 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2012. november 30. ) |
< Előző | Következő > |
---|