There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvashátszín zöldbors mártásban |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Kende | |
csütörtök, 28 június 2012 | |
There are no translations available ![]()
A hátszín szeleteket enyhén megkolpfoljuk, sózzuk, megszórjuk frissen tört feketeborssal, megkenjük 1-1 ek csípős mustárral és beborítjuk hagyma, illetve fokhagymaszeletekkel. 1-2 óra hűtőszekrényben való pihentetést követően a pácolt szarvashúst mindkét oldalán elősütjük a felhevített libazsírban, majd alá öntjük a húslevest és fedő alatt puhára pároljuk benne.
Amikor a hús már elkészült, a szaftját ízesítjük még egy kevés barnacukorral és fehérborral, hozzáadjuk a zöldborsot, megszórjuk az egészet a liszttel és felöntjük a tejszínnel. A húsokat megforgatva, néhány percig lassú tűzön forraljuk még az egészet, majd tetszőleges körettel, sok szafttal adjuk asztalra. Borajánló: A Thummerer Pincészet 2007-es évjáratú Bikavér borát ajánlom hozzá, mely szép, összetett gyümölcsillattal rendelkező, rubin színű, gazdag, fűszeres ízű bor, lesimult tanninnal. Finom savakkal rendelkezik, és piros ribizlire emlékeztető illata egyesül a fahordós érlelés ászkolási illatával.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 53369 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( kedd, 09 október 2012 ) |
< Prev | Next > |
---|