"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Parmezános szarvasvagdalt fekete trombitagombával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2012. június 19. | |
![]()
A darált szarvashúst fűszerezzük sóval, fehér- és feketeborssal, őrölt rozmaringgal, zúzott fokhagymával, valamint aprított petrezselyemmel és gombaporral. Ezután hozzákeverünk 15 dkg reszelt parmezánt és 2 dl tejfölt (vagy creme fresh-t) mely hozzávalók összefogják és tovább ízesítik vagdaltunkat. A vöröshagymákat felszeleteljük, enyhén megsózzuk, majd összekeverjük a korábban hidegvízben 1-1,5 óráig áztatott trombitagombákkal.
A gombás hagymakeveréket egy kiolajozott tepsibe terítjük, 3-4 dl száraz fehérbort öntünk rá, majd elhelyezzük rajta a laposra formázott szarvaspogácsákat. Lefedve kb. 20 percig sütjük előmelegített sütőben maximális fokozaton, majd levesszük róla a borítást, a vagdaltakat megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal és további kb. 5 percig sütjük, vagy grillezzük azokat. Az így elkészült finomságot párolt kölessel és sok szafttal tálaljuk. Borajánló: A Thummerer Pincészet 2010-es Chardonnay barrique-ját ajánlom hozzá, amely szép fajtajelleggel rendelkező kifejezetten elegáns bor. Színében a beérett szőlő és a kisfahordós érlelés tónusa mutatkozik. Barrique jellege diszkrét, nem tolakodó, ízében az almasavbomlásból adódó telt krémesség érződik. Zamatgazdag Chardonnay, lecsengésében stílusosan mutatkozik a barrique érlelés. Finom érett savai és kellemes tanninja jól illik a szarvas, a parmezán és az erdeigombák ízéhez. A 2012-es Országos Chardonnay Borversenyen Ezüstéremmel díjazta a zsűri.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 46168 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2012. június 23. ) |
< Előző | Következő > |
---|