"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Marinált vaddisznóflekken parázson |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2012. március 27. | |
A tarjaszeleteket enyhén megklopfoljuk, majd kevés sóval és a frissen megtört borsfélékkel megszórjuk őket. Fél-egy órás pihentetést követően megkenjük a tökmagolajjal, majd faszénparázs felett grillezzük a húsokat, oldalanként 6-8 percig. Végül készítsünk marinádot a folyékony hozzávalókból és locsoljuk meg ezzel a szeleteket.
Egy lendületes, fiatalosan gyümölcsös, elegáns Pinot Noirt ajánlok hozzá a Debreczeni Pincészettől 2009-ből, mely a palackozást megelőzően 18 hónapot töltött nagy ászokhordóban.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45817 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2012. március 29. ) |
< Előző | Következő > |
---|