"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Hideg vaddisznósült remulád mártással |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2012. március 23. | |
A megtisztított, megmosott vaddisznócombot bedörzsöljük sóval és borssal, majd a felforrósított libazsíron minden oldalát megprítjuk. Ezután a hús köré szórjuk a megpucolt, felaprított hagymákat, aláöntünk egy bögre vizet és 2 dl fehérbort, majd lefedve, előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Ezt követően hagyjuk kihülni a pecsenyelében, majd hidegen, remuládmártással tálaljuk, amit az alábbiak szerint készíthetünk el.
Remulád mártás:
A majonézből, tejfölből, sóval, borssal, mustárral, kevés cukorral tartármártást készítünk, amit finomra vágott újhagymával, csemegeuborkával, kapribogyóval dúsítunk és zúzott fokhagymával, reszelt tormával, kaporral, valamint kevés chilivel teszünk még pikánsabbá. ![]() Borajánló: A Debreczeni Szőlőbirtok és Pincészet egyik különleges fehérborát ajánlom hozzá, mely Pinot Noir és Chardonnay házasításából született 2011-ben. Az Ex ante egy váratlanul izgalmas savakkal rendelkező, nagyon kellemes Etyek-budai opusz, amely jól illik többek között hideg sültekhez és fűszeres fehér mártásokhoz.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 52155 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. március 11. ) |
< Előző | Következő > |
---|