"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Pirított libamáj szarvasgombás rizottóval |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2012. március 19. | |
A lilahagymát finomra aprítjuk és sózás nélkül megpároljuk a felforrósított olajon. Ezután hozzáadjuk a kerekszemű rizst, és néhány percig együtt pirítjuk, amíg a rizs üveges nem lesz. Ekkor felöntjük a vörösborral, amit folyamatos keverés mellett teljesen elpárolunk. Ha mindezzel megvagyunk, szedőkanalanként adagoljuk hozzá lassanként a felforrósított csontlevest, amivel gyakori kevergetés mellett, kb. 20 perc alatt fogkeményre pároljuk a rizst. Végül a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a vajat, amitől csodálatosan fényes és krémes lesz a rizottó, valamint nagylyukú reszelőn reszeljük hozzá a szarvasgombát és a parmezánt, amitől fantasztikus ízt kap.
Borajánló: A Debreczeni Pincészet 2008-as Etyeki Pinot Noirját ajánlom hozzá, melynek fűszeres selymessége és kellemes savai jól illenek a libamáj, a szarvasgomba és a parmezán fűszeres ízharmóniájához.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 47411 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2012. március 20. ) |
< Előző | Következő > |
---|