"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Kötözött vaddisznólapocka szőlőlekvárral |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2011. november 26. | |
A lapockát kicsontozzuk, besózzuk és borsozzuk, majd kb. fél órát hagyjuk állni. Ezalatt fűszerpasztát keverünk a zúzott fokhagymából, mustárból, mézből, olajból, az őrölt korianderből és a morzsolt kakukkfűből. A pasztával bevonjuk a filé mindkét oldalát, majd az egészet feltekerjük és hurkoló kötéssel jó szorosan végigkötözzük az előzőleg vízbe áztatott kenderzsineggel.
Az ételhez egy jóivású, de mégis szép testtel rendelkező, illatos, fűszeres bort, egy Zweigelt-Kékfrankos házasítást ajánlok a Dimenzió Borászat pincéjéből, 2007-ből, melynek neve Táltos. Táltos: Mítikus paripa bűvös tulajdonságokkal. Látszólag egy vézna gebe, de ha parázzsal megeteted, gyönyörű hófehér ló válik belőle.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 49838 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2011. november 28. ) |
< Előző | Következő > |
---|