"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvasgerinc pikáns gombaszósszal |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2011. november 17. | |
A szarvasgerinc filét megtisztítjuk a hártyáktól és másfél-két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sózzuk, majd kb. 20 percig állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Ezután papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet, ízesítjük borssal, majd a felforrósított vajban mindkét oldalukat 6-8 percig sütjük. Ha ezzel megvagyunk, a húst kiszedjük és félretesszük (fontos, hogy a szeleteket ne szúrjuk meg, mert úgy könnyen kiszáradhatnak és rágóssá válnak). A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a worchestershire szószt, a mustárt és a gombaport. A szósz alapját ekkor flambírozzuk a konyakkal, majd felengedjük a húslevessel és a tejszínnel, amivel jól kiforraljuk. A kész szószban felforrósítjuk a pihentetett hússzeleteket és az egészet megszórjuk a metéltre vágott bazsalikommal. Köretként burgonyakrokettet, zsemlegombócot vagy knédlit adhatunk hozzá. Borajánló: A Dimenzió Borászat 2007-es Cabernet Franc-ját ajánlom hozzá, melynek Virtus a neve. Buja, fűszeres illatával és testes karakterével jól passzol a fűszeres szarvasételekhez. Virtus: Vitézség, hősiesség, bátorság, vakmerőség. Könnyed, játékos erőpróba, de bármikor könyörtelen harccá válhat. A beavatott harcosok egyik legnagyobb erénye.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 49123 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2011. november 21. ) |
< Előző | Következő > |
---|