"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vadlazac pirított mandulával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2011. november 14. | |
A sózott mandulát egy éles késsel durvára vágjuk, majd száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk és kiszedve félretesszük. Ezután a vajat felhevítjük a serpenyőben és a leszárított, sóval, borssal ízesített lazacszeleteket a bőrös felükkel kezdve, oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, a mandulát megforgatjuk a visszamaradt vajban, majd a halszeletek bőr nélküli felére halmozzuk. Végül a serpenyőt 5 percre előmelegített sütőbe tesszük, hogy a lazac belseje is kellő mértékben "áthúzzon". Vegyes salátát adhatunk hozzá borsmustárral és mézes, balzsamecetes dresszinggel, magos kenyérből készült meleg pirítóssal.
Ehhez a kitűnő meleg előételhez a Dimenzió Borászat Vinagora díjnyertes Kékfrankos roséját ajánlom, melynek neve Bűbáj. Kellemes, harmonikus savai és üde, málnás ízvilága kitűnően passzolnak a lazac rózsaszín húsához és a pirított mandulához. Bűbáj: Mai szóhasználattal bűvölés, csábítás, varázslat. A nők és a tündérek legnagyobb vonzereje. A hagyomány szerint a tündérek a csillagokból a szivárványon keresztül járnak le a földre ölelni kedvesüket.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 51326 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2011. november 17. ) |
< Előző | Következő > |
---|