• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények arrow Borfujtó Szent Márton-nap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2011. novenber 12.
Borfujtó Szent Márton-nap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2011. novenber 12. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2011. október 22.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményében több éve – a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódva – rendezvénnyel várjuk a látogatókat, november elején, Szent Márton emléknapjához legközelebb eső szombaton.
 
Az ókeresztény idők pannóniai születésű vértanú katonája, Szent Márton ünnepnapja november 12-e, amely naphoz két dolog, a liba és a bor kapcsolódik. A libator római szokás volt, onnan szivárgott be a keresztény hagyományba, a bor pedig körülbelül ekkorra forr ki, így hordóba be lehet ütni a dugót. Innen a szegedi nagytájon ismert „borfujtó Szent Márton elnevezés.
 
Az Emlékpark Márton-napi eseményei is a liba és a bor köré csoportosulnak. A Szent Vince Borrend közreműködésével megrendezett programon az ünneplő közönség muzsikaszóval vonul a skanzen közepén található olvasóköri épülethez. Az újbor kóstolása, értékelése után a szertartásos dugózás következik, majd a vállalkozó szellemű résztvevők bevonásával libafogó versenyt rendezünk. Meg lehet kóstolni a libatepertőt és az újbort, de itt még azt is megtudhatják, a szépasszony jobb-e feleségnek, vagy a csúnya.

Tourinform Ópusztaszer
Telefon: +36-62/275-133/103,121-es mellék
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
www.opusztaszer.hu
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2011. október 22. )
 
< Előző   Következő >