"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Csokoládés szarvasragu |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2011. június 26. | |
Az apróra vágott hagymát lepirítjuk a felforrósított vajon, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott szarvashúst, amit meghintünk a liszttel és a kakaóval, majd együtt kb. 10 percig pirítjuk tovább. Ezután adjuk hozzá a szintén felaprózott zöldségeket, a paradicsompürét és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Az újra felforrt ragut fűszerezzük sóval, cayenne borssal és babérlevéllel, majd lefedve, mérsékelt tűzön főzzük tovább 1 órán át. Ha szükséges, idő közben pótoljuk a vizet alatta, hogy le ne égjen. Ha a hús megpuhult, adjuk a raguhoz előbb a feketecsokoládét, majd a bort és a lereszelt peccorinó sajtot és főzzük fel még egyszer. Tálaláskor szórjuk meg a ragut száraz serpenyőben megpirított fenyőmaggal és adjunk hozzá burgonyakrokettet, vagy hercegnő burgonyát. A Vincze Pincészet zászlósborát egy 2007-es évjáratú Cabernet Franc-t ajánlok hozzá fogyasztani, melyben az érett bogyós gyümölcsök mellett karakteresen jelen van a pörkölt olajos magvak és a csokoládé íze is. Ez a bor igazi ajándék a fajta kedvelőinek. Kiemelkedő minősége, gazdag illat és ízvilága felejthetetlen élmény minden ínyenc számára.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 53193 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2011. június 28. ) |
< Előző | Következő > |
---|