"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Grillezett szarvasbélszín rókagombával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2011. június 21. | |
A teljesen megtisztított, lehártyázott szarvasbélszínt hat egyenlő darabra vágjuk és bepácoljuk a vadpác fűszerkeverékből, 1 dl olajból, 1 dl balzsamecetből és 1 evőkanál barnacukorból készült keverékkel. Lefedve, hűtőszekrényben pihentetjük legalább egy, legfeljebb pedig 3 éjszakán át. A pácból kivéve, a húsokról egy spatulával vagy egy kés fokával leszedjük a rájuk tapadt darabos fűszereket, majd egy konyhai zsineggel minden darabot lazán átkötünk, a rostirányra merőlegesen, hogy grillezés közben megtartsák hengeres formájukat.
Az így előkészített bélszíndarabokat egy felhevített serpenyőben, kevés olajon hirtlen körbepirítjuk, majd áthelyezzük faszenes grillrácsra és oldalanként - ízlés szerint - 2-5 perc alatt készre sütjük. Sütés közben sózzuk és gorombára őrölt feketeborssal hintjük meg. A serpenyőbe ezalatt beleöntjük a száraz fehérbort, - lehetőleg Egri Leánykát - és kiengeszteljük vele az ízletes pörzsanyagokat. Az így keletkezett alaplébe szórjuk az egyben hagyott rókagombát, amit szintén borssal, valamint szója- és worchestershire szósszal ízesítünk. (A sóval csak csinnyán bánjunk, mert mindkét szósz elég sok sót tartalmaz.) Ha a gomba már kezd a zsírjára pirulni, ![]() Borajánló: A 2008-ban termett Vincze Merlot-t ajánlom hozzá, melynek bársonyos tanninjai és dús extraktjai jól kiegészítik a pácolt és grillezett szarvasbélszín, valamint a rókagomba különleges ízvilágát.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 59762 Trackback(0)
Hozzászólások
(1)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2011. június 23. ) |
< Előző | Következő > |
---|