There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Dióval tűzdelt őzcomb vörösáfonyával |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Kende | |
hétfő, 13 június 2011 | |
There are no translations available
Az őzcombot lehártyázzuk és a csontjára merőlegesen 10-15 lyukat szúrunk bele. Ezekbe a lyukakba a sóból, színesborsból és szecsuáni borsból készült örleményt, 1-1 szeletke fokhagymát és 1-1 negyed - előzőleg száraz serpenyőben megpirított és mézzel leöntött - diót helyezünk el. Ha ezzel megvagyunk, a combot minden oldalán megpirítjuk a jól felhevített kacsazsíron, majd tűzálló tálba helyezzük.
A maradék sós borsos fűszerkeveréket rászórjuk a húsra, köré tesszük a felaprított vöröshagymát amire rá locsoljuk a visszamaradt zsiradékot, valamint 1 bögre melegvizet. A húst befedjük a szalonna szeletekkel, majd a sütőedényt lefedve, 1,5-2 órán keresztül sütjük előmelegített sütőben közepes lángon. (Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl az őzcombot, mert akkor ehetetlenül rágóssá válhat.)
Borajánló: Vincze Béla 2008-as Syrah-ját ajánlom hozzá, melynek egzotikus fűszeressége és vörös bogyósgyümölcsökkel, meggyel, szederrel teli aromája, visszafogottan jelenlévő fássága, kiválóan illik az illatos borsfajtákhoz illetve a pirított dió és áfonya édes fanyarságához.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 54694 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( kedd, 21 június 2011 ) |
< Prev | Next > |
---|