• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Szabadidő arrow Bükki Vadas-Boros Napok
Bükki Vadas-Boros Napok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Selion   
2007. szeptember 03.

bográcsozás
Bográcsozás
A Bor és Vad csapata szeretettel meghívja minden kedves olvasóját, és barátját a Diósgyõri várban szeptember 14-15-én megrendezésre kerülõ Bükki Vadas-Boros Napokra.

A Vadas-Boros Napokon gasztonómiai bemutatókkal, fõzõversennyel,  kóstolással, bormustrával és egyéb, gyerekeknek szóló programokkal készülnek a szerverzõk.

Részletes programok a "Bõvebben" után! 

Diósgyõri Vár
Diósgyõri Vár

Programok: 

A "Diósgyõri Várfesztivál 2007" szezonzáró rendezvénye:

BÜKKI VADAS-BOROS NAPOK

Szeptember 14-15.

Szeptember 14. péntek

HOOLIGANS koncert a felsõ várszínpadon (kapunyitás: este 6 órakor)

A nyitókoncertre jegyek elõvételben kaphatók a Diósgyõri Ady Endre Kulturális és Szabadidõ Központban, a Diósgyõri várban, a Miskolci Nemzeti Színház melletti Antikvárimban, a Mûvészetek Háza jegypénztárában, a Skin Workshop Tattoo Stúdióban (Miskolc Pláza) és a Fehér Fotónál (Szinvapark). Kedvezményes jegyár szeptember 9-ig: 1.900 Ft. Teljes árú jegy szeptember 9. után: 2.500 Ft.

Szeptember 15. szombat - A várárokban egész nap:

Vadas és boros ételek gasztronómiai bemutatója, kóstolás, fõzõverseny baráti társaságok részére, szõlõpréselés, bormustra, hagyományos hordókészítés, terménykiállítás, népmûvészeti vásár, a gyermekeknek kézi hajtású kosaras körhinta.

A fõzõversenyre jelentkezni telefonon (46/530-516) vagy reggel 8 órától 10 óráig a helyszínen lehet! Nevezési díj nincs, csapatonként 2 fõ belépése díjtalan, a csapat további tagjainak belépõt kell váltani. A fõzéshez fát biztosítunk. A helyszínen készített ételeket déli 12 órakor kell bemutatni a szakmai zsûrinek. A zsûri elnöke: Koós János borlovag. A díjazott csapatok értékes jutalomban részesülnek.

A várárok színpad napközbeni programjai:

délelõtt 10 órakor: Szüreti mulatság a Számadó zenekarral

11 órakor: Kabinet koncert

12 órakor: a fõzõverseny zsûrizése

délután 1 órakor: Családi show: Koós János, Dékány Sarolta és Koós Réka

2 órakor: Rokker Zsoltti és a Miskolci Humorszínpad

3 órakor: "Rock and Roll Party" Fenyõ Miklóssal

3/4 4-kor: Latin Duó - Tátrai Tibor és Szûcs Antal Gábor

3/4 5-kor: az István Nádor Borlovagrend avató ceremóniája

fél 6-kor: Számadó zenekar - magyar népzene

A várárokban zajló napközbeni programok 1000 Ft-os belépõvel látogathatók. Kedvezményes jegyek gyermekeknek14 éves korig 350 Ft, nyugdíjasoknak 700 Ft. A belépõjegy ára tartalmazza a Diósgyõri vár kiállításainak látogatását és a tárlatvezetést is! A kiállítások a felsõ várban zajló esti koncertek miatt csak 3/4 5-ig látogathatók!

A felsõ várszínpad szombat esti programjai:

este 6 órától: Török Ádám és a Mini koncert

este 7 órától: Magna Cum Laude koncert

este 8 órától: évadzáró P. Mobil koncert

A felsõ várszínpadon zajló konceretek csak külön belépõvel látogathatók! Kapunyitás: délután 5 órakor. Jegyek elõvételben kaphatók a Diósgyõri Ady Endre Kulturális és Szabadidõ Központban, a Diósgyõri várban, a Miskolci Nemzeti Színház melletti Antikvárimban és a Fehér Fotónál (Szinvapark). Kedvezményes jegyár szeptember 9-ig: 1.900 Ft. Teljes árú jegy szeptember 9. után: 2.500 Ft. 

A rendezvény támogatói: Nemzeti Kulturális Alapprogram, International Visegrad Fund, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. szeptember 04. )
 
< Előző   Következő >