"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Gastro Trade Expo 2011. június 1-2. |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2011. május 30. | |
Immár hagyományosan nyár elején, június 1-2-án zajlik a SYMA Rendezvényközpontban a vendéglátóipari szakma nagyrendezvénye, a Kreatív Konyha Fórum folytatásaként bemutatkozó Gastro Trade Expo. Az interaktív, két napos konferencia és szakvásár már nemcsak az éttermi és szállodai szakmának, hanem a cukrászatoknak, pékségeknek, pizzériáknak, ételkiszállító cégeknek, vagyis a vendéglátóipar széles szegmensének szól. Látványos bemutatók, külföldi oktatóséfek, a legjobb hazai szakemberek, számos kiállító és számtalan termék várja mindazokat, akiknek fontos, hogy lépést tartsanak az aktuális trendekkel. Akit a vendéglátás üzleti része érdekel, mindkét nap hallgathat előadásokat neves éttermi és szállodai menedzserek, tulajdonosok részéről, de első kézből informálódhat a hatósági előírásokról, az üzemeltetés feladatairól, belsőépítészeti trendekről, marketing ötletekről vagy arról, milyen pályázati forrásból lehet támogatást szeretni egy felújításhoz, korszerűsítéshez. A professzionális konyha világát nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is megismerhetik mindazok, akik felkeresik a Basic Gourmet, a Big Kitchen vagy a Pizza, Pastry, Bakery látványkonyháinak bemutatóit. Külföldi oktatóséfek, olasz pizzamester és a hazai szakma legjobbjai mutatják be azokat az új technológiákat és trükköket, amiket a világ leghíresebb szakácsai is alkalmaznak. Bárki megtanulhatja, hogyan bont halat Okuyama San, mire képes a nyúllal Bíró Lajos, vagy hogyan készül a Blumenthal-féle legendás sült krumpli. Megismerkedhetnek a hazai cukrászszakma új generációjával, és megkóstolhatják a különleges tányérdesszerteket, házi fagylaltokat, és egy csokoládémester jóvoltából elleshetik a csokoládékészítés fortélyait. Június 2-án a rendezvény vendége lesz Georges Pralus francia séf, aki a forradalmi sous-vide eljárás egyik kifejlesztője, és az Alain Ducasse Intézet képviseletében látogat el a rendezvényre. A Gastro Trade Expo nemcsak a szakmának szól, hanem mindazokat várja, akik szeretnének bepillantani a vendéglátás világába, és elsajátítani néhány frappáns ötletet, finom borok, különleges harapnivalók társaságában. A május 25-ig regisztráló látogatók féláron, mindössze 1500 forintos napijegyért és 2500 forintos kétnapi jegyért kereshetik fel a rendezvényt. További információ és jelentkezés: www.gastroexpo.hu
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 37453 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
< Előző | Következő > |
---|