• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények arrow Budai Gourmat Fesztivál 2011. június 3-5.
Budai Gourmat Fesztivál 2011. június 3-5. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2011. május 30.
2011-ben a Millenáris Parkban rendezik meg az ínyenc szívekhez közel álló Budai Gourmat fesztivált. A hazai gasztro-kulturális élet egyik legkiemelkedőbb eseményét idén már a Sziget Kft. szervezi, a korábbi értékeket megtartva, ám jelentősen eltérő koncepció szerint.

Az idei Gourmet fesztivál szervezői tematikabővítést, s teljesebb képet ígérnek a minőségi gasztronómia világáról, egyrészt bemutatva az alapanyagoktól, a termelőkön át, a kereskedőkig a háttéripar szereplőit és kínálatát, másrészt a legjobb éttermektől a legjobb borászatokig vagy pálinkafőzdékig felvonultatják a hazai gasztro élvonal már bizonyított reprezentánsait.

 

Meghívják a hazai gasztro-rendezvények legkiemelkedőbb szereplőit is a legjobb halászléfőzőktől a kolbászosokig, a sajtkészítőktől a méz vagy szörpkészítőkig. A szakértők által elvégzett minőségi szelekció után ízelítőt kaphatnak a látogatók a legjobb kereskedelmi forgalomban beszerezhető termékekből is, a pezsgőktől az ásványvizeken át a kávé és tea különlegességekig. A rendezvényen rendhagyó módón egy piactér is kialakításra kerül, ahol válogatott kistermelők és piacosok kínálhatják majd a portékájukat.

 A rendezvény június 2-án szakmai nappal indul,  ahol a gasztronómiai iparág szereplőit várják, a kistermelőtől a nagykereskedőig, a szakácsoktól a kritikusokig, lehetőséget kínálva az ismerkedésre, kapcsolatépítésre. Ezen a napon – neves szakemberek segítségével – megválasztják az egyes termékkategóriák legjobbjait, hogy a másnaptól már a nagyközönség felé is nyitott eseményen a látogatók megismerkedhessenek a szakemberek által legjobbnak tartott „Gourmet termék”-ekkel. Az est záró programjaként pedig a XII. Pannon Bormustra Díjkiosztó Gálája kerül megrendezésre.


A Budai Gourmet a második napjától, június 3-án 12 órától már nyitott a nagyközönség előtt.

A minden eddiginél nagyobb szabású gasztrofesztivál  a térség legnevesebb séfjeit, szakembereit és ínyenceit hozza el Budapestre.

A rendezvényen kihirdetik Közép-Kelet Európa TOP10 éttermét, akik az év végéig küzdhetnek majd a CEEFOOD (Central and Eastern Europe Food) díjért. Emelllet elmaradhatatlan egy vérbeli gálavacsora megszervezése, ahova világhírű szakácsokat, díjazott éttermek képviselőit és neves külföldi szakembereket várnak.

Ha ez még mindig nem lenne elég, a rendezvényen az is kiderül, kik 2011 TOP 10 éttermi listájának szereplői, a Dining Guide étteremkalauz szerint.

 A Dining Guide Food Show-val is készül, ahol a látogatók a legkorszerűbb berendezkedéseket ismerhetik meg a főzőbemutatók, s kóstolók során. A tavaly szeptemberben megrendezett Blogkostoló szereplői újból összegyűlnek, s a nagy népszerűségnek köszönhetően a legnagyobb gasztrobloggerek ismét főznek majd nekünk, lelkes ínyenc közönségnek.
Láthatunk majd kézműves csokoládémanifaktúra bemutatót, illetve Árpás László sonkamester is tartogat nekünk meglepetéseket. Mautner Zsófia fűszerbemutatóval, a szarvasgomba.hu pedig meglepően szarvasgombával készül.

A különböző pincészetek, borászok, pálinkások, kereskedők, éttermek, cukrászdák standjai mellett a termelői piacra is érdemes kinézni, no meg a WAMP deisgn-gasztro darabjai is ígéretes programnak tűnnek. Mi biztosan ott leszünk!
 
Mi? Budai Gourmat fesztivál

Mikor? 2011. június 3-5.

Hol? Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.

Mennyi?  A napijegy 2.900 Ft.A belépő egy darab kóstolópoharat tartalmaz és egy Fesztivál Kártyát, amely a Budai Gourmet a kizárólagos fizetési eszköze.

További információ: www.budaigourmet.hu
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2011. május 30. )
 
< Előző   Következő >