"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Illatos muflon ragu |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2007. szeptember 03. | |
A megtisztított, lehártyázott húst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, majd forrásban lévõ vízbe merítjük, elkeverjük, s megvárjuk, amíg újra felforr. Ekkor adunk hozzá egy teáskanálnyi szódabikarbónát, (hogy közömbösítse a húsban levõ kellemetlen savakat) 1-2 percig hagyjuk még fõni, majd leszûrjük, leöblítjük hideg vízzel, s a már felolvasztott, felforrósított vajon pirítani kezdjük gyakori kevergetés mellett. Amikor a hús már felvette a vaj nagyobb részét, s az edény falán megjelenik némi pörzsanyag, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, forgassuk át vele, majd adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot is. Lassú tûzön fedõ alatt pároljuk tovább, s mikor a paradicsom már teljesen szétfõtt, tegyük bele a szintén ceruza vastagságúra vágott sárgarépát és zellert, majd egy jó 10 perc múlva a felszeletelt hagymát, édeskömény gumót, valamint az összes maradék fûszert is. Ezt követõen sózzuk meg, és engedjük fel annyi vízzel, amennyi éppen hogy ellepi. Közepes lángon fõzzük a forrástól számítva további 10-15 percig, majd adjuk hozzá az elõzõleg nagyobb darabokra aprított és vízben áztatott gombákat is. Ha az összes összetevõ megpuhult, sûrítsük be egy csapott evõkanál liszttel, keverjük el benne a mézet, és végül forraljuk össze a borral. Kivájt rozscipókba töltve látványos egytálétel, de köretnek adhatunk hozzá párolt kölest, hajdinakását, vagy héjában sült burgonyát is finomra vágott vajas petrezselyemmel. Borajánló: Lehetõleg olyan bort kínáljunk hozzá, amilyennel készítettük. Jelentõs illatintenzitásuk miatt a Cserszegi, az Irsai, és a Sárgamuskotály passzolnak hozzá, de ezek cuvée-ivel is bátran próbálkozhatunk.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 55817 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2007. szeptember 10. ) |
< Előző |
---|