"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vadkacsamáj pástétom |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2011. március 05. | |
A felforrósított libazsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket zúzva, és a babérleveleket egészben. Finoman pirítsuk le, ezután pedig keverjük hozzá a megtisztított és felaprózott kacsamájat. Lassú tüzön, fedő alatt 8-10 perc alatt pároljuk készre a májat, majd 1-1 kávéskanálnyi sóval, borssal, 1-1 késhegynyi őrölt szerecsendióval és szegfűborssal, valamint egy evőkanálnyi finom konyakkal, vagy érlelt borpárlattal ízesítsük.
Az egészet hagyjuk kihülni, majd keverünk még hozzá 1-2 evőkanálnyi tejfölt, és botmixerrel vagy aprítógéppel lepépesítjük. Hűtőszekrényben 1-2 óra alatt hagyjuk megdermedni és összeérni, majd pirítóskenyérrel tálaljuk.
Borajánló: A 2006-os Légli Merlot, mely a Légli birtok első Merlot bora, kiválóan illik hozzá. Komoly, testes, gyümölcsös, elegáns vörös bor. Másfél évig 220 literes, magyar kis fahordóban érlelődött.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 58051 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2012. november 22. ) |
< Előző | Következő > |
---|