• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow Lenkey Család Borászata és Picészete
Lenkey Család Borászata és Picészete PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2010. szeptember 16.
Ifjabb Lenkey Géza 2001-óta vezeti az 1999 nyarán, édesapja által alapított szőlészetet és borászatot. A mintegy 10 hektárnyi, jó adottságokkal rendelkező termőterületen immáron 8 éve rövid csapos metszést, valamint a hozamkorlátozás és az alacsony tőketerhelés érdekében hajtás és fürtszelekciót alkalmaznak nagyon jó eredménnyel. A hektáronkénti 20-25 mázsás terméshozam, maximum 6-8 fürtöt jelent tőkénként, aminek köszönhetően a Lenkey borok igen szépen hozzák a terroir által nyújtható maximumot és komoly szakmai eredményeket érnek el mind belföldön, mind pedig külföldön egyaránt.
 
Az alapvetően Budapesten élő pincegazda minden héten legalább egyszer Hegyaljára utazik, hogy részt vegyen a szőlőben folyó munkálatok irányításában és figyelemmel kísérje az általa készített borok fejlődését Mádi pincéjükben. Az egyébként az 1500-as években kialakított klasszikus tokaji érlelőpincében a borok 250-300, illetve 500 literes, zempléni tölgyből készült hordőkban fejlődnek, majd ezt követően palackos érlelést kapnak.

A Holdvölgy, Úrágya-Köves, Kishegy, Vilmány, Bomboly, Becsek-Korposd és Hegyfarok dűlőkből származó szőlőt, fajta és dűlőszelektáltan dolgozzák fel, mely alapanyagból kíváló birtokborokat és tokaji borkülönlegességeket készítenek a modern és a helyi hagyományoknak megfelelő borászati technikákat egyaránt alkalmazva. A pincészet ars poeticája: "Szeretnénk nagy évjáratokban, szép borokat, elérhető áron készíteni a borkedvelő emberek számára."    

Kapcsolat:

Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

3909 Mád, Táncsics Mihály u. 29-31.
1196 Bp., Esze Tamás u. 68.

Tel.: 06-1-2800-318, 06-1-2823-747
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. szeptember 27. )
 
< Előző   Következő >