"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Grillezett vaddisznóborda |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2010. június 23. | |
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk és besózzuk, majd kb. fél óráig pihenni hagyjuk hűvös helyen. Ezalatt jó parazsat készítünk a grillsütőben és felnyitunk egy üveg kedvünkre való bort, vagy készítünk magunknak egy hideg fröccsöt. Ha ezzel megvagyunk, a hússzeletek mindkét oldalát kenjük meg olajjal (hogy ne ragadjanak hozzá a rácshoz) és tegyük fel őket sülni. Ezen esetben tartózkodjunk a "medium", illetve a "rosé" sütési kategóriáktól, mivel a vaddisznó húsát - egészségügyi okokból - minden esetben jól át (és nem szenesre) kell sütni.
![]() Borajánló: A nyáresti grillezésekhez nincs is jobb talán, mint egy finom üde rosé. Azt javaslom, ehhez az ételhez kóstoljanak egy 2009-es Bárdos Rosét jól lehűtve. E tételben a rusztikusabb merlot ropogós savait a pinot noir selymes eleganciája szelidíti üdítő párossá.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 57654 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. június 28. ) |
< Előző | Következő > |
---|