"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Laskatészta erdő gyümölcseivel |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2010. június 22. | |
A laskatésztát bő, lobogó sós vízben feltesszük főzni és forrástól számított 8-10 perc alatt al dente "fogkemény" állagúra főzzük. Ezalatt megpucoljuk a gombát, majd a fiatal vargányákat hosszában kettévágjuk, a többit pedig rusztikusan felaprítjuk.
Ezután egy serpenyőben felhevítjük az olaj és vaj keverékét, amiben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott szarvassonkát és a kettévágott vargányákat. Miután ezeket kivettük a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az összekötött kakukkfű csomót, és a felvágott zsályaleveleket. Ekkor a lábasban visszamaradt pörzsanyagokat a balzsamecettel és a tészta főzővizéből kivett fél szedőkanálnyi mennyiségű lével feloldjuk, visszaforraljuk, majd kidobjuk belőle a kakukkfüvet és hozzáadjuk az erdei gombákat, illetve a jól felaprított medvehagymát. Ekkor teszük vissza a serpenyőbe az előzőleg már megpirított szarvassonkát is apróra vágva, hogy legyen ideje kissé megpuhulni és jól kiadja az ízét. Fedő alatt pároljuk az egészet, amíg a gombák egészen megpuhulnak. ![]() Borajánló: Egy 2007-es Bárdos Traminit ajánlok hozzá fogyasztani. E tökéletesen szárazra iskolázott fajtajelleges tramini citrusos, virágos illatát és ízét finom fehérborsos árnyalat díszíti. Szép, élénk savai kiválóan illenek különböző gombaételekhez.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 47714 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. június 23. ) |
< Előző | Következő > |
---|