"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvassteak kéksajttal és fenyőmagos pirított csiperkével |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2010. június 20. | |
A szarvashátszínt 2 ujjnyi szeletekre vágjuk és a vörösborecetből, olivaolajból, valamint szokásos vadpác-fűszerkeverékünkből készült hideg pácba tesszük legalább egy éjszakára. Az így bepácolt hússzeleteket 10 fkg forró vajon hírtelen körbepirítjuk, majd további 5-6 percre a legmagasabb fokozatra állított sütőbe tesszük "áthúzásra". ![]() Borajánló: A Bárdos és fia Pincészet kiváló vörösborát, a 2007-es évjáratú Imperial Cuvée-t ajánlom hozzá. Gyönyörű mély bíbor színe, telt főtt gyümölcsös illata mellett ízében a Cabernet gyakran kissé nyers tanninjait a Merlot és Pinot Noir szelídítik.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 49141 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. június 21. ) |
< Előző | Következő > |
---|