"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Mazsolás-birsalmás lepény |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2010. május 27. | |
![]()
A feltéthez:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, négyzet alakúra kinyújtjuk, majd négyszer összehajtjuk, ismét kinyújtjuk, ismét hajtogatjuk, végül kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk úgy, hogy legyen némi pereme. Ha ezzel megvagyunk, a tésztát szurkáljuk meg villával, vagy késheggyel és kb. 20 dkg sütőpapírba csomagolt babbal, vagy lencsével súlyozzuk le a közepét, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
Az így előkészített lepénytésztát 180 c0 -ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt elősütjük (légkeverés mellett 4-5 perc) majd vegyük ki a közepéről a nehezéket és szórjuk rá a mazsolát, illetve kenjük rá a birsalmalekvárt. Ha maradt a tésztából, rácsokat is tehetünk a tetejére. Ezt követően további 10-15 percnyi sütés következik, majd 1-2 órányi hűtés, pihentetés. Borajánló: E klasszikusan egyszerű, mégis az otthon ízeit idéző süteményhez, egy klasszikusan komplex és érett bort ajánlok, amely sokak szemében Tokaj-Hegyalja védjegye, szinonímája is egyben. Kóstoljunk hát hozzá egy 1993-as évjáratú Tokaji Aszút, a Homoky Család Pincéjéből. E tételben a karamellizálódott sárgabarack, illetve a birsalmasajt íze egybeolvad a mazsolás, aszaltgyömölcsös hatásokkal, amit némi kávésság emel nekünk piedesztálra.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45916 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. március 11. ) |
< Előző | Következő > |
---|