"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Zempléni rablóhús |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G.Gyula | |
2010. május 19. | |
Az őz combhúsát megszabadítjuk a hártyáktól, majd az izomrostra merőlegesen vékony szeleteket, e szeletekből pedig nagyobb, érmenagyságú darabokat vágunk. Az így előkészített húst bepácoljuk egy az olajból, finomra végott rozmaringból, kakukkfűből, zúzott fokhagymából és frissen őrölt feketeborsból készült keverékkel majd 1-2 órán át pihentetjük.
Ezután a hússzeletkéket félbe vágott vöröshagymákkal, gombákkal, szalonna- és burgonyaszeletekkel váltakozva nyársakra húzzuk, és keményfaszénből készült parázs felett, gyakran forgatva 20-30 perc alatt készre sütjük. Legjobb, ha a metszés után maradt gyümölcsfa gallyakat használunk erre a célra, de végső esetben alufóliába csomagolva a sütőben is elkészíthetjük az ételt. Borajánló: Egy 2007-es évjáratú száraz Furmintot ajánlok hozzá a Tállyai Homoky Pincészetből. E bor komoly savszerkezete és minerális jegyeket is hordozó illat-ízvilága kiválóan hozza a fajta és terroir jellegzetességeit és jól passzol mind a gombafélékhez, mind pedig az őz húsához.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 51766 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. május 20. ) |
< Előző | Következő > |
---|