"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vargabéles |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2010. április 24. | |
A cérnametéltet egy csípetnyi sóval al dente keménységűre főzzük kb. 2-3 perc alatt, majd hideg vízzel lehűtjük és lecsorgatjuk. A túrót kikeverjük a tejföllel, a tojásságákkal és a cukorrral, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a mazsolát (vagy egyéb aszaltgyümölcsöt), majd beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjéket, végül pedig az egész maszát óvatosan összekeverjük a cérnametélttel.
![]() Borajánló: A Mészáros Pál által szekszárdi kadarkából készített különleges fehér, félédes desszertbort ajánlom hozzá, melynek illatában a szőlővirág, míg ízében fehérhúsú gyümölcsök és a szőlő íze maga dominálnak. E bor, a kadarka káprázatos sokféleségét szimbolizálja és méltán öregbíti a régi magyar fajták hírnevét.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 47615 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. április 30. ) |
< Előző | Következő > |
---|