"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Grillezett vadkacsamell borban főtt mézeskörtével |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2010. április 15. | |
A kopasztott és filézett vadkacsamelleket a csont helye mentén kettévágjuk, majd az így kapott 6 darabot egy éjszakára bepácoljuk az olajból, balzsamecetből, barnacukorból és frissen tört színesborsból jól összerázott keverékkel. A megmosott, ropogós körtéket szintén bepácoljuk, mégpedig az alábbi módon: a forrásig hevített és szegfűszeggel, valamint mézzel ízesített borba merítvejük, és ebben a lében, lefedve, konyharuhákkal letakarva, hagyjuk teljesen kihűlni őket.
![]() Borajánló: Egy külünkegesen elegáns 2006-os Cabernet Franc Reservé dukál mellé, a Szekszárdi Mészáros Pincéből. A bor mindazt a fajtajelleget hordozza, amitől a franc világhírűvé vált, ugyanakkor van még benne valami, amit csak Szekszárd és Mészárosék tudnak...
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 50292 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. április 24. ) |
< Előző | Következő > |
---|