"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Őzgerincfilé medvehagymás pestoval |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2010. április 08. | |
a pestohoz:
A gerincfilét megtisztítjuk a hártyáktól, bedörzsöljük a balzsamecettel, majd 1 éjszakán át pihenni hagyjuk az olajból, és zúzott vadpác keverékből készített hideg pácban. Miután kivettük a húst a pácléből, húzzuk le róla kézzel a darabos fűszereket, enyhén sózzuk, borsozzuk és tapadásmentes serpenyőben süssük hirtelen körbe minden oldalán. Ezt követően 180 oC -ra melegített sütőben, lefedve süssük további 10-12 percen át, majd a sütőből kivéve pihentessük saját gőzében.
![]() Borajánló: Egy friss, fűszeres, gyümölcsös illatú és ízű 2006-os Pinot Noir-t ajánlok hozzá Mészáros Pál pincéjéből. A bort jellemző kerek, bársonyos ízek és finom tanninok kiválóan egészítik majd ki az őz omlós húsát, és a pesto tavaszias ízét. A bor ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16-18 oC.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45090 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. április 14. ) |
< Előző | Következő > |
---|