"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Karácsonyi fácánleves |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapallo G. Gyula | |
2009. december 18. | |
A megtisztított, megmosott fácánokat egy megfelelő méretű fazékban feltesszük főni annyi hideg vízben amennyi jól ellepi őket. Ha felforraltuk, a habot leszedjük róla, majd megsózzuk, borsozzuk és beletesszük az egész gyömbért, valamint a felaprított szárított paradicsomot. Fedő alatt addig főzzük tovább, amíg a fácán megpuhul. Ekkor kivesszük a levesből és hülni hagyjuk, a felszeletelt zöldségeket, gombát, hagymát, és a kifejtett zöldborsót pedig belefőzzük a levesbe.
Borajánló: Az ünnepi asztalra szánt levesünk mellé, egy nagyon kifinomult, elegáns illatokkal és a fajtára jellemző különleges zamatanyaggal rendelkező Illés Sárgamuskotályt ajánlok 2007-ből.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 70255 Trackback(0)
Hozzászólások
(1)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. december 19. ) |
< Előző | Következő > |
---|