There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vaddisznósült barnamártással és almapürével |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by -ka-pír- | |
szerda, 16 december 2009 | |
There are no translations available
A megmosott húst egy tiszta konyharuhával leszárítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük őrölt rozmaringgal. Ha ezzel megvagyunk, a vékony kendermadzagot áztassuk be hideg vízbe, és sonkaszerűen kötözzük meg vele a combot jó erősen. Ezután hevítsük fel az az olajat egy megfelelő nagyságú lábasban és hírtelen pirítsuk körbe a hús minden oldalát. Ha ezzel megvagyunk, helyezzük át egy tűzálló tálba, szórjuk köré a szeletekre vágott hagymát, a szegfűborsot és a borókabogyót, locsoljuk meg a visszamaradt zsíradékkal és egy bögre vízzel, majd lefedve süssük 180 fokon mintegy 60-70 percen keresztül.
![]() Borajánló: Egy jól iható, kíváló alkohol-sav harmóniával rendelkező, picit ásványos, picit citrusos száraz furmintot ajánlok hozzá az Illés Pince 2007-es évjáratából.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 57716 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( csütörtök, 28 június 2012 ) |
< Prev | Next > |
---|