"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Rakott tészta szarvashússal és erdei gombákkal |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Mons. Chien | |
2009. december 10. | |
A finomra felvágott vöröshagymát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a vajat, a zúzott fokhagymát és a darált szarvashúst. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon fehéredésig pároljuk (kb. 20-25 perc) majd hozzáadjuk a jól megmosott és felszeletelt erdei csiperkét. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt tovább pároljuk, és ha a csiperke már kiengedte a levét, beletesszük az előzőleg szintén megaprított és legalább egy órán keresztül hideg vízben áztatott erdei gombakeveréket (vargánya, róka-, galamb-, szegfűgomba stb.).
![]() Borajánló: Egy igazán kiváló, érett, fajtajelleges tokaji furmintot ajánlok hozzá, mint amilyen az Illés Pincészet 2004-es évjáratú száraz Furmintja. Érdemes érte ellátogatni Erdőbényére, vagy Bodrogkisfaludra...
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 43726 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. december 10. ) |
< Előző | Következő > |
---|