• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Grilling arrow Pácolt őzgerinc nyárson
Pácolt őzgerinc nyárson PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
szerda, 28 október 2009
There are no translations available

  • Pácolt őzgerinc nyárson60 dkg őzgerinc filé
  • 5 db pritamin paprika
  • 10 db kis-közepes lilahagyma
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 1 tk őrölt fehérbors
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • kb. 10 db saslik nyárs

A filézett őzgerincet tisztítsunk meg minden hártyától, majd vágjuk  ujjnyi vastag szeletekre, a szeleteket pedig kettő, vagy négy felé. Ha ezzel megvagyunk, keverjük el az olajban a sót és a szódabikarbónát, valamint az őrölt fűszereket, majd az így kapott pácba forgassuk bele a húsdarabokat.
A 6-8 órán át tartó pihentetést követően forgassuk át ismét a bepácolt húst, majd a vízben áztatott nyársakra húzzuk felváltva 1-1 hagyma és paprikadarabbal. Ízlés szerint húzhatunk a nyársra húsos szalonnaszeleteket is. A kész nyársakat grillrácson süssük készre, lehetőleg faszén felett. Köretként kuszkuszt, sáfrányos rizst, vagy grillezett polentát ajánlok hozzá.
 
Borajánló:
 
2003-as Száraz Szamorodnit ajánlok hozzá Hudácskóné Magyar Katalin értő kezei közül. A bor markáns savai és ehhez társulóan magas alkoholtartalma jól keretezik a műfajra jellemző különleges ízvilágot, ami jól illik  más grillezett vadhúsokhoz is.  
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( szerda, 28 október 2009 )
 
< Prev   Next >