"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Pácolt őzgerinc nyárson |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2009. október 28. | |
A filézett őzgerincet tisztítsunk meg minden hártyától, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, a szeleteket pedig kettő, vagy négy felé. Ha ezzel megvagyunk, keverjük el az olajban a sót és a szódabikarbónát, valamint az őrölt fűszereket, majd az így kapott pácba forgassuk bele a húsdarabokat.
A 6-8 órán át tartó pihentetést követően forgassuk át ismét a bepácolt húst, majd a vízben áztatott nyársakra húzzuk felváltva 1-1 hagyma és paprikadarabbal. Ízlés szerint húzhatunk a nyársra húsos szalonnaszeleteket is. A kész nyársakat grillrácson süssük készre, lehetőleg faszén felett. Köretként kuszkuszt, sáfrányos rizst, vagy grillezett polentát ajánlok hozzá. Borajánló: 2003-as Száraz Szamorodnit ajánlok hozzá Hudácskóné Magyar Katalin értő kezei közül. A bor markáns savai és ehhez társulóan magas alkoholtartalma jól keretezik a műfajra jellemző különleges ízvilágot, ami jól illik más grillezett vadhúsokhoz is.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 49154 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. október 28. ) |
< Előző | Következő > |
---|