"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Pisztrángfilé fűszeres kéregben |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Mons. Chien | |
2009. október 18. | |
A halfiléket megszórjuk a fokhagymasóval, frissen őrölt feketeborssal és a finomra aprított zsályával, majd fél órán keresztül hagyjuk pihenni. Ezután a lisztbe belekeverjük a gyömbért és ebben forgatjuk meg a pácolt halszeleteket, amelyeket felhevített olajban, oldalanként 1-2 perc alatt ropogósra sütünk.
Köretként párolt barnarizst, vagy színes zöldsalátát adhatunk hozzá, de kipróbálhatjuk olajban sült keserűgombával is. Borajánló: A Hudácskó Pincészet 2008-as évjáratú száraz Furmintját ajánlom hozzá, a Tokaj-hegyaljai Várhegy dűlőről. A bor könnyed frissesége, elegáns illata és finom savai jól kiegészítik majd a pisztráng okozta élvezeteket.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45542 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. október 18. ) |
< Előző | Következő > |
---|