"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szalonnás-gombás nyúlragu cseréptálban |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2009. október 12. | |
A szokásos módon, ecetes melegpácban 1-2 napon át érlelt nyúldarabokat felhevített libazsíron hirtelen körbepirítjuk, majd a cseréptálba szedjük. Közéjük tűzzük a babért, a kakukkfüvet és a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, majd befedjük a szintén kissé lepirított, szálára vágott hagymával. Ezután felöntjük annyi húslevessel, amennyi éppen ellepi, megszórjuk a felkockázott császárszalonnával, majd betesszük a felforrósított kemencébe, vagy sütőbe egy órára.
Ha a hús már félig puha, keverjük hozzá a nagyobb darabokra vágott erdei csiperkét és öntsük fel a borral. Kb. fél órányi további sütés kell még neki, és a porhanyós, fűszeres nyúlhúst egészen átjárja majd a gomba és a bor íze is. Forrón, friss kenyérrel tálaljuk. Borajánló: A főzéshez a Hudácskó Pince 2008-ból származó félszáraz Sárgamuskotály borát, míg az étel mellé a 2006-os Száraz Fordítást ajánlom. Igazi különlegesség mindkettő, a Sárgamuskotály a nyári vadvirágos mezők illatát, míg a Száraz Fordítás az őszi aranynapok emlékét idézi.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 61581 Trackback(0)
Hozzászólások
(1)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. május 24. ) |
< Előző | Következő > |
---|