"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Almás pite |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: C-Icuka | |
2009. október 05. | |
A lisztet, margarint, porcukrot, 2 tojást, reszelt citromhéjat, vani cukrot keverőtálba tesszük és összemorzsoljuk. Ezután az egészet gyúródeszkára borítjuk és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Ezután az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük (vagy vékony szeletekre vágva meg is párolhatjuk), majd keverjünk hozzá ízlés szerint cukrot és fahéjat. Ezután a tésztát két egyenlő részre vágjuk, kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe tesszük. A tésztát villával megszurkáljuk, majd a morzsával vékonyan megszórjuk és egyenletesen ráterítjük az almatölteléket, majd a tészta másik felét. A tészta tetejét is megszurkáljuk, majd megkenjük a felvert egész tojással. 180 fokos sütőben vagy gázsütőben 5-ös fokozaton kb. 30 perc alatt, tűpróbáig készre sütjük. Vanília fagyival tálalva isteni finom! Borajánló: A Hudácskó Pince 2007-es évjáratú Késői Szüretelésű Hárslevelűjét ajánlom hozzá, melynek illatában a fehér virágok, míg ízében aszalt gyümölcsök és a méz dominálnak.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 47807 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. március 11. ) |
< Előző | Következő > |
---|