"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvashátszín rozmaringos vargányamártással |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Mons. Chien | |
2009. szeptember 19. | |
A megtisztított filét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, ezeket frissen tört borssal meghintjük és a felhevített olajon mindkét oldalukat hirtelen megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk a húsokat, majd serpenyőstől betesszük őket a 200 fokra előmelegített sütőbe 5-6 percre, ún. "áthúzásra". Ezután a hátszíndarabokat előmelegített tányérokra szedjük és pihenni hagyjuk amíg a mártás elkészül.
A hússütésre használt serpenyőben maradt pörzsanyagokat egy kevés húslevessel feloldjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, amelyeket kevés sóval üvegesre párolunk. Ekkor adjuk hozzá a gombatönkök vastagabb részeit jól megaprítva és az egészet a zsírjára pirítjuk. Ezután beletehetjük a félbe, illetve negyedekbe vágott apró vargányagombát, amit borssal és 1-2 teáskanálnyi frissen aprított rozmaringgal fűszerezünk, illetve a konyakkal megönve flambírozunk. Amikor a szesz elégett, öntsük fel az egészet a húslevessel, amiben előzőleg elkevertük a keményítőt, és forraljuk ki jól a mártást. Ha kellőképpen besűrűsödött, adjuk hozzá a mézet és a tejszínt is és hagyjuk még egyszer felrottyanni. Az így elkészített fogásunkat párolt rizzsel, vagy burgonyakrokettel ajánlom tálalni. ![]() Szarvasról és erdeigombáról lévén szó, én mindenképpen egy szép vöröset ajánlanék hozzá, a villányi Maul Pincétől. S ha már szép vörösről beszélünk, akkor legyen a 2007-es Taurus, mely mint az a nevében is benne foglaltatik, a Bika jegyében és annak legkellemesebb vonásaival született.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 44577 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. március 12. ) |
< Előző | Következő > |
---|