• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények arrow V. Bükki Vadas-Boros Napok - szeptember 12-13.
V. Bükki Vadas-Boros Napok - szeptember 12-13. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Koren István   
2009. augusztus 31.
A bükki vadász- és gasztronómiai hagyományokat felidéző őszi mulatság.
A Diósgyőri Vár egykor az uralkodók kedvelt vadászkastélya volt, Mátyás király is gyakran űzte a nemes vadakat a közeli erdőkben. E bükki vadászhagyományokat megelevenítve igazi őszi vadas-boros ünnepség várja a látogatókat. Rókagombás vadpörkölt, erdei gyümölcsös szarvasragu, bükki kaszáspecsenye, garadnai mandulás pisztráng, tárkonyos vadraguleves és vörösboros vadpörkölt szerepel a mesterszakácsok étlapján. A "Borudvarban" házi kecskesajt mellé mátraaljai, egri és Tokaj-hegyaljai borokat fogyaszthatnak a vendégek. Zöldség- és terménykiállítás, szőlőpréselés, kádártánc-bemutató és népművészeti vásár ígér további látnivalókat. A kitűnő hangulatról olyan neves előadók, zenekarok gondoskodnak, mint a Deák Bill Blues Band vagy a Republic együttes.
     
III. Országos Dió Fesztivál
Idén Diósgyőrben, a Bükki Vadas-Boros Napok részként kerül megrendezésre a III. Országos Dió Fesztivál. Diósgyőr mellett az ország hat „diós” nevű települése képviselteti magát, név szerint Diósberény, Diósd, Diósjenő, Dióskál, Diósviszló valamint Gyenesdiás. A várárokban kialakított helyszínen külön standokon mutatkozik be egy-egy település. Megismertetik a látogatókat a tájegységükre jellemző speciális ételeikkel, gasztronómiai kultúrájukkal, népi mesterségbeli hagyományaikkal. A „Diós Falu” főterén, a Diós Színpadon a legjobb kulturális csoportjaik gondoskodnak a jó hangulatról. A rendezvény a jó szórakozás mellett kitűnő lehetőséget nyújt a települések közötti civil kapcsolatok erősítésére, tapasztalatok cseréjére is.

 
Pontos helyszín:
Diósgyőri Vár

Információ:
Ady Endre Művelődési Ház
46/530-516
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 
Diósgyőri Vár
46/533-355
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Honlap: www.diosgyorivar.com
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. április 30. )
 
< Előző   Következő >