• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Hírek arrow Gasztrohírek arrow Somló hangja fesztivál
Somló hangja fesztivál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Koren István   
2009. július 02.

2009. június 23-án a Magyar Királyi Borházban mutatkozott be az egyik legizgalmasabb hazai nyári rendezvénysorozat, a Somló Hangja Fesztivál. A programot, amely július 15. és 18. között kerül megrendezésre, Tornai Tamás, a rendezvényt támogató Tornai Pincészet tulajdonosa, valamint a program főszervezője Kovács Norbert (Cimbi) és Tompa Imre újságíró mutatták be.

A Somlói Borvidék a roppant változatos magyar borvilágon belül is a legegyedibb, legnagyobb múltú és jövőjű bortájak közé tartozik. A különös varázsú hegyen az elmúlt néhány évben dinamikusan fejlődik a borkészítés, itt nem üres szólam, hogy a hagyomány és a legmodernebb technika együttműködésével készülnek az egyre szebb borok. Ezt a fejlődést, melyet a borszakma itthon és külföldön egyre nagyobb elismeréssel fogad, szeretnék bemutatni a somlói borászok a borra és kultúrára szomjazók szélesebb közönségének a Somló Hangja fesztivál keretei között.

„A fesztiválnak az is a céljai közé tartozik, hogy a környék kicsi, alvó falvaiba élet költözzön. Lehetőséget kínál a falusi turizmusba való bekapcsolódásba és az összefogásra ösztönöz. Mi magunk is csak akkor tudunk igazán fejlődni, ha az egész térség fejlődik” – hangsúlyozta Tornai Tamás, a Tornai pincészetek a tulajdonosa.

Az összművészeti fesztivál mellett egyenrangú projektként jelenik meg az egyedi, hallatlan tradíciójú és kultúrájú somlói bor bemutatása is, egyrészt a Borudvaron, másrészt magán a hegyen, ahol nyitott pincék várják a vendégeket. Ezt az összművészeti fesztivált joggal nevezhetjük világszínvonalúnak, ahogy a somlói bort is, e két nagyszerű magyar kulturális jelenség ünnepe lesz a Somló Hangja fesztivál, melyet az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület a Somlóhegy Alapítvánnyal és a Tornai Pincészettel együttműködve hozott létre. A fesztivál keretében fellép majd többek között a Ghymes, a Makám, a Csík, a Hot Jazz Band, a Los Andinos, Nikola Parov és Balogh Kálmán, de mindennap élményekben gazdag családi programok - pl. kézművesek, íjászat, állatsimogató -, filmvetítések és táncházak várják az érdeklődőket.

„A Somló hangja az egyik kicsi alvó faluban, Kiscsőszön rendezett Pajtafesztiválból nőtt ki, már ott is összehozta a falusiakat, azt reméljük, hogy ugyanígy fogja összekötni a környékbeli falvak lakóit és az egész országból érkező vendégeket” – mondta a rangos program főszervezője, Kovács Norbert (Cimbi).

www.somlohangja.hu
www.apteegyesulet.hu


A részletes program letölthető innen .

 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. július 02. )
 
< Előző   Következő >