There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Foie gras birsalmasajttal |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by -ka-pír- | |
hétfő, 15 június 2009 | |
There are no translations available
A libazsírt jól felhevítjük egy magas falú lábasban, majd amikor már majdnem forr, levesszük a tűzről, kb. 1 percig hagyjuk visszahűlni, aztán beletesszük a hideg libamájat és lefedjük. 2-3 óra alatt hagyjuk őket együtt lassan kihülni, amíg van időnk ledarálni a pisztáciát, illetve elkészíteni a májra kerülő karamellizát bevonatot az alábbiak szerint: A cukrot lassú tűzön aranysárgára hevítjük egy evőkanálnyi libazsíron, majd egy fél dl melegvízzel szirupot forralunk belőle. Ha ezzel megvagyuk, egy csípetnyi sót és fél dl édes furmintot adunk hozzá.
![]() Borajánló: A 2006-os Késői Furmintja tartalmas mézességével kiváló kísérője lesz e fenséges fogásnak. Csak tessék sietni, mert csupán 1360 palack készült belőle.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45239 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( hétfő, 15 június 2009 ) |
< Prev | Next > |
---|