"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vaddisznókaraj pirított újburgonyával és párolt zöldspárgával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2009. május 26. | |
A szépen lehártyázott, megmosott és szárazra törölt karajt megszórjuk gorombára tört feketeborssal és tengeri sóval, majd a felforrósított olajon hírtelen körbesütjük minden oldalát. Ezután tűzálló tálba tesszük, vigyázva, hogy az átemeléskor ne szúrjuk meg a húst a villával. Ha ezzel megvagyunk, kenjük be az egészet a zúzott fokhagymából, mustárból, sóból és a visszamaradt sütőzsiradékból készült keverékkel, majd öntsük alá a húslevest, és lefedve tegyük a 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 1 órára.
![]() Borajánló: A Juhász Testvérek Gesztenyés dűlőből származó prémium cuvée-jét ajánlom hozzá, 2006-ból. A Merlot és Cabernet Franc házasításából született bor a hosszú hordós érlelésnek köszönhetően mélybíbor színnel és komoly, vastag tanninokkal rendelkezik. Összhatása fűszeres, mégis bársonyos, már-már behízelgő, így kitűnő párja lesz a fűszeres sültnek és köretének.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 48198 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. június 04. ) |
< Előző | Következő > |
---|