"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvaspörkölt marinált zöldségekkel |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapallo G. Gyula | |
2009. május 24. | |
a körethez:
A kockára vágott szarvashúst megpároljuk, majd zsírjára pirítjuk a felhevített mangalicazsíron, aztán sózzuk, borsozzuk, meghintjük 1 evőkanál pirospaprikával, és hozzáadjuk az apróra szabdalt hagymát, zöldpaprikát (tv) és a paradicsomot. Ezzel ismét pároló léhez jut a hús, ezért fedjül le, és mérsékelt lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük tovább. Ha már a hús félkész állapotban van, adjuk hozzá a baérlevelet, a szerecsendióvirágot és a fokhagymát lereszelve, majd öntsük fel vízzel, és pároljuk készre. Legvégül adjuk hozzá a maradék pirospaprikát és a vörösbort, majd szükség esetén sózzuk, borsozzuk újra.
![]() Az elkészült pörkölthöz és marinált zöldségekhez ízlés szerint adhatunk rizsköretet, vagy parázs fölött pirított házikenyeret. Borajánló: Egy kellemes Bikavért ajánlok hozzá, mégpedig a Juhász Pincészet 2006-os évjáratából. E jóivású, összetett és érett bor méltán viseli nevét, és jáltalában véve is jó kísérője a szaftosabb szarvas- és marhaételeknek.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 47700 Trackback(0)
Hozzászólások
(2)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. június 04. ) |
< Előző | Következő > |
---|