"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Egri pincepörkölt |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2009. május 09. | |
A felhevített libazsíron üvegesre pároljuk a felszabdalt hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és az egészet a zsírjára pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a pirospaprika és a fokhagyma felét zúzva, sózzuk, borsozzuk, majd felöntve annyi vízzel amennyi éppen ellepi, fedő alatt (1,5-2 óra alatt) csaknem készre pároljuk. Ekkor adjuk hozzá előbb a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, majd valamivel később a burgonyát, végül pedig a maradék zúzott fokhagymát és a rusztikus darabokra vágott gombát.
![]() Borajánló: A Juhász Testvérek 2006-os Egri Cuvée-jét ajánlom hozzá nagy szeretettel. A Kékfrankos-Cabernet-Blauburger triumvirátus megfelelő módon határozott, fűszeres és ivásra csábító. Figyelem, egy palackkal semmiképp sem lesz elég belőle!
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 51576 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. május 09. ) |
< Előző | Következő > |
---|