"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Mezei saláta pirított szarvassonkával és fenyőmaggal |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapallo G. Gyula | |
2009. április 17. | |
Megbízható, - gyomírtótól és műtrágyától - mentes helyen gyűjtsünk zsenge pitypangleveleket, lehetőleg olyan tövekről, amelyek még nem virágoznak. A pitypangleveleket a ruccolával és a spenót-, illetve sóskalevelekkel együtt áztassuk 3-5 percig hideg vízben, majd az így kapott mezei egyveleget konyharuhán, vagy salátacentrifugában szárítsuk le amennyire csak tudjuk. Ezalatt a magvakat száraz serpenyőben pirítsuk meg enyhén, vigyázva, hogy az edény nehogy hirtelen túlhevüljön.
![]() Borajánló: Egy könnyű, jó ivású, mégis elbűvölően játékos villányi portugisert ajánlok hozzá a Dolium Pincéből. Mondjuk 2007-ből...
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 42660 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. május 05. ) |
< Előző | Következő > |
---|