"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvasgulyás |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2009. április 14. | |
Egy öblösebb edényben (lehetőleg bográcsban) olvasszuk ki és pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát, majd adjuk hozzá a szintén apró kockára vágott vöröshagymát, amit addig sütünk, míg üveges nem lesz. Ekkor tesszük bele a kockacukornyi darabokra vágott szarvaslábszárt, majd gyakori kevergetések mellett hagyjuk a zsírjára pirulni.
![]() Borajánló: Igyunk hozzá egy jó villányi kékfrankost, mondjuk a Dolium Pince 2006-os évjáratából. A markáns ízek kedvelőinek bizonyára nem fog csalódást okozni e párosítás.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 58815 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. április 16. ) |
< Előző | Következő > |
---|