"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Egyszerű vadragu |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2009. április 09. | |
A megtisztított és közepes kockákra felvágott húst erős lángon a zsirjára pirítjuk egy serpenyőben, majd ha ezzel megvagyunk, átszedjük egy tűzálló tálba, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a fűszereket a szerecsendió kivételével. Sózzuk, felöntjük vízzel, majd lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 1 órára. Ekkor hozzáadjuk a burgonyát és a nagyobb darabokra vágott gombát, majd ismét lefedve sütjük további fél órán keresztül.
![]() Borajánló: A Dolium Pince 2007-es Villányi Cuvéejét ajánlom hozzá. Melengető bársonyossága, behízelgő illata kiváló kísérője lesz ennek a finom egytálételnek.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 49011 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. április 10. ) |
< Előző | Következő > |
---|