"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Őzgerinc burgonyafánkon barnamártással és erdei gyümölcsökkel |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2009. április 04. | |
A gerincfilét 2-3 egyenlő darabra vágjuk, és az olajból, illetve a durvára tört vadpác fűszerkeverékből készített pácba helyezzük lehetőleg 2-3 napra, (de legalább egy éjszakára) és végig hűvös helyen pihentetjük. Ha kivettük a pácból, a fűszert és az olaj nagy részét húzzuk le róla kézzel, majd jól felhevített sepenyőben pirítsuk körbe a húsok minden oldalát, majd a kész oldalakat hintsük meg finoman sóval és frissen tört feketeborssal. Ha ezzel megvagyunk, öntsünk alá 1 dl vörösbort, fedjük le a serpenyőt és az egészet helyezzük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre., hogy a hús közepe ne legyen véres. Aki rosé módon, esetleg véresen szereti, az csökkentse az "áthúzás" időtartamát, vagy hagyja el azt teljesen. Ha a hús kész van, lefedve pihentessük 5-10 percig amíg lecsendesednek benne az ízletes nedvek, csak ezután szeleteljük fel. A burgonyafánkhoz a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős tejjel. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 3-5 cm átmérőjű korongokat ![]() Borajánló: Egy különleges minőségű, 2006-os évjáratú Cabernet Sauvignon-t ajánlok hozzá a Dolium Pincészettől, mely mélyvörös színével, bársonyos fanyarságával magában hordozza a meleg, tüzes mediterrán jelleget, és az erdei gyümölcsök gazdag illatvilágát.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45954 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. április 04. ) |
< Előző | Következő > |
---|