"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vörösboros nyúlpörkölt mogyoróhagymával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2009. március 25. | |
Ha vadnyúlból akarjuk ezt az ételt elkészíteni, akkor érdemes azt - a korábban már tárgyalt módon - 2-3 nappal korábban bepácolni és hideg helyen érni hagyni. Ha házinyúlból készítjük, erre nincs feltétlenül szükség. A daraboktra vágott nyulat a felhevített zsiradékban előbb megpároljuk, majd szépen óvatosan lepirítjuk. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát a babért és kakukkfüvet, sót és borsot, valamint a kevés vízzel elkevert paradicsomsűrítményt, amivel hagyjuk fedő alatt tovább párolódni.
![]() Borajánló: Egy átütően fűszeres és még fajtájához képest is meglepően tartalmas Syrah-t ajánlok hozzá a Simon Pincészet 2006-os évjáratából. S bár a fajtából Simonéknál ő az elsőszülött, ígérhetem, hogy mindenkit azonnal el fog bájolni.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 46203 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. március 29. ) |
< Előző | Következő > |
---|