"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Nyárson sült őzgerinc |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Koren István | |
2009. február 28. | |
A gericfilét falatnyi darabokra vágjuk, és olajból, finomra vágott rozmaringból, zúzott fokhagymából, valamint frissen tört színesborsból készült pácba helyezzük 1-3 napra. A hidegen pácolt húsdarabokat ezután acél, vagy vízben áztatott bambusznyársakra húzzuk, váltakozva a füstöltszalonnából, pritaminpaprikából vágott szeletkékkel, valamint a félbe, negyedekbe vágott lilahagymával.
A nyársakat ezután grillrácson faszénparázs fölött, vagy alufóliába csomagolva, 250 fokra előmelegített konyhai sütő rácsán sütjük készre. Köretként friss medvehagymával ízesített köleskását adjunk hozzá. Borajánló: E könnyed, nyárias alapanyagokkal és illatos fűszerekkel készült vadnyárshoz egy különleges, 2006-os évjáratú Pinot Noirt ajánlok a Vylyan Pincészettől, mely könnyed kacérságával és fűszeres illatával maga is a nyári napsütést idézi.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 48137 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. február 28. ) |
< Előző | Következő > |
---|