"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Kemencés vaddisznócsülök borban párolt zöldségekkel |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Mons. Chien | |
2009. február 20. | |
A nyúzott csülköket 1 fej vöröshagymával, 1 ek egész feketeborssal, 3 db babérlevéllel és egy csapott evőkanál sóval 45-50 perc alatt előfőzzük kuktában. Ezalatt a szalonnát nagyobb darabokra vágjuk és az olajon kiolvasztjuk, a fokhagymagerezdekkel együtt megpirítjuk, majd mindkettőt kiszedve félretesszük. A megtisztított sárgarépát hasábra vágjuk és hírtelen megpirítjuk a visszamaradt zsíradékban, ezután ezt is kiszedjük és félretesszük. A félbe, vagy negyedbe vágott gombát szintén lepirítjuk a zsiradékon, és hozzáadjuk a nagyobb (3-5 cm-es) darabokra vágott zöldhagymát, valamint a korábban már megpirított hozzávalókat. Az egészet fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel, valamint 2 db babérlevéllel, majd 1-2 perc alatt összeforraljuk a mézzel és a vörösborral.
![]() Borajánló: Egy hamisítatlan villányi cuvée-t ajánlok mellé, amely jelen esetben nem más, mint a Vylyan 2007-es Villányi Vöröse. Ördögien jó választás, és az ár-érték arány is figyelemre méltó.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 46533 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. február 21. ) |
< Előző | Következő > |
---|